ווינג-צון נשים

ווינג-צון הינה שיטת לחימה אינטליגנטית שפותחה ע"י שתי נשים, נזירות שאולין לפני כ-300 שנה. נשים אלו נדרשו להגן על עצמן מכוח פיזי גדול.

השיטה עברה התאמה ב-40 השנה האחרונות באירופה גם לנשים, כדי שתתאים לאתגרי העולם המערבי בעת הנוכחית. כ-20,000 מתאמנות נמצאות בארגון האירופאי לווינג-צון ביותר מ-2000 בתי ספר ומרכזי לימוד.

במוקד השיטה נמצאת היכולת להתמודד עם כוח פיזי גדול – מנטלית ופיזית, כאשר ההימנעות מקרב היא בהגדרה ניצחון בו. היתרון הנשי בתהליך הלימוד ובשימוש בשיטה, היא היכולת הגופנית הרחבה, הרכות והיכולת להשתחרר מדפוסי התנהגות כוחניים הקיימים לרב בציבור הגברי.

השיטה נלמדת בכיתות מעורבות או בכיתות סגורות לנשים בלבד כשמטרתן להעניק סביבת לימוד נוחה בחברת נשים בלבד למי שאינה מעוניינת ללמוד בחברת גברים (למשל בציבור דתי).

חומר הלימוד ודרך האימון זהים לגמרי לזו שלומדים בכיתת גברים אך בדגשים מעט אחרים, לדוגמה: לגברים בתחילת עימות, מומלץ לסגת שני צעדים או שלושה לאחור תוך כדי דיבור מפייס, לנשים לעומת זאת מומלץ להתקדם שני צעדים קדימה ולאיים כדי שלא יעיז להתקרב.

הישגים מרכזיים באימון ווינג-צון לנשים:

  1. במישור הפיזי: שיפור היכולת לנוע באחדות גופנית ולהתמודד במצבים פיזיים של הגנה עצמית, כמו כן מגמיש ומחזק את כל הגוף ככלל ובפרט את שרירי הרגליים, בסיס האגן ובטן תחתונה, חגורת הכתפיים והידיים.
  2. במישור המנטאלי: שיפור היכולת להתמודד במצבי מצוקה או סכנה. בדגש על חיבור לעוצמה האישית הפנימית, פיתוח אסרטיביות, בניית בטחון עצמי והשתחררות מפחדים.

ניתן להשתלב בכל בתי הספר בקבוצות המעורבות, כמו כן להשתלב אימונים מיוחדים להגנה עצמית לקבוצות מיוחדות.